Jong geleerd is oud gedaan

Scholen hebben onze bijzondere aandacht. Wereldwijd onderzoek toont aan dat kraanwater drinken ontzettend gezond is: het is goed voor je hart, brein, stofwisseling, alertheid en het voorkomt hoofdpijn. Schoolkinderen kunnen zich bovendien beter concentreren door het drinken van voldoende kraanwater. De Nederlandse drinkwaterbedrijven stellen (online)lespakketten, gastdocenten en andere middelen ter beschikking om aandacht te geven aan het drinken van kraanwater op school. Dit draagt bij aan een gezondere levensstijl van kinderen en met onze kennis van water hopen we kinderen al vroeg bewust te maken van de waarde van kraanwater. Daarnaast werken de drinkwaterbedrijven hierin samen met de GDD, JOGG en de Gezonde school.

Klik op het logo van je drinkwaterbedrijf voor de mogelijkheden op jouw school. Op onze homepage kun je zien van welk drinkwaterbedrijf jouw school water krijgt.

 

 

Kraanwater: gezonde & duurzame dorstlesser!

Het thema van de Koningsspelen 2019 WAS water drinken. De Nederlandse drinkwaterbedrijven werkTen daarom samen met de Koningsspelen. Er is een korte video gemaakt voor bassischoolkinderen over het superdrankje ‘kraanwater’. Deelnemende klassen konden deze video ter inspiratie in aanloop naar de Koningsspelen afspelen. Bekijk de video hieronder.

 

 

 

Doe 25 september ook mee aan Kraanwaterdag

Kraanwaterdag is dé dag waarop we aandacht vragen voor het drinken van kraanwater op basisscholen. Dit jaar organiseren we deze dag alweer voor de 5e keer. En inmiddels hebben al vele scholen er een gewoonte van gemaakt om na Kraanwaterdag wekelijks op één vaste dag alleen kraanwater te drinken. Start op jouw school ook met deze gezonde gewoonte en geef je school op. Deze dag wordt gevierd met leuke quizzen en activiteiten. Meedoen is leuk en leerzaam.

Wil jij op de hoogte worden gehouden van het programma? Klik dan op onderstaande button.

Kraanwaterdag aanmelden

 

 

 

Derde kinderen zegt te weinig kraanwater te drinken op basisschool

Het drinken van kraanwater is in het basisonderwijs zeker nog niet overal ingeburgerd. Zo heeft Vitens in 2017 een onderzoek laten uitvoeren door Kantar Public over het drinkwatergebruik bij basisschoolleerlingen. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat 38% van de kinderen meer kraanwater zou willen drinken op school. Ook gaf bijna een derde aan daadwerkelijk te weinig kraanwater te drinken op school. Lees verder