kraanwaterschool-stamp
Dit schooljaar kunnen leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool alles te weten komen over kraanwater. Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen met jouw school. Door mee te doen aan één van onze activiteiten wordt jouw school officieel Kraanwaterschool!


#1

7 NOVEMBER 2018: KRAANWATERDAG

Wereldwijd onderzoek toont aan dat kraanwater drinken gezond is: het is goed voor je hart, brein, stofwisseling, alertheid en het voorkomt hoofdpijn. Eén suikerhoudend drankje minder per dag leidt al tot gewichtsafname bij schoolkinderen. Daarbij signaleren leerkrachten dat leerlingen die overgestapt zijn op water drinken zich beter en langer kunnen concentreren.

Woensdag 7 november 2018 is het weer Kraanwaterdag. Ben jij juf of meester? Noteer deze datum dan vast in je agenda en houd onze website en sociale media in de gaten. Binnenkort lees je hier meer over Kraanwaterdag 2018!

Lees meer over kraanwaterdag >
#2

Gratis gastles

Een Vitens medewerker leert kinderen op een leuke en interactieve manier meer over kraanwater en vertelt enthousiast over waarom water drinken gezond is. Hij of zij neemt een uitgebreide Kraanwaterbox mee.

In de Kraanwaterbox zit de inhoud voor een leuke les met twee leerzame waterproefjes en de Kraanwaterquiz. Daarnaast is de doos gevuld met bidons en sleutelhangers voor de leerlingen.Gratis aanvragen >
#3

Kraanwaterkennis

Op Kraanwaterkennis.nl kun je leuke en interactieve lessen over water vinden. De lessen gaan over de kringloop van het water, gezonde voeding en water, het levensbelang van water, de geschiedenis van kraanwater en nog veel meer. Neem alvast een voorproefje met de videolessen!

Op de website kun je verder informatie voor spreekbeurten vinden en nieuws en leuke weetjes over water lezen. Na aanmelding krijg je toegang tot het gedeelte met onder andere de handleidingen en leerdoelen.

Meer weten >
#4

Watertappunt

Vitens biedt de mogelijkheid om een watertappunt op school te plaatsen. Het is niet zomaar een tap. Dit watertappunt heeft een stoer en strak design en je kunt hem bijna overal plaatsen.

Met dit watertappunt draag je een duurzame, verantwoorde en gezonde boodschap uit. Je kunt bij het watertappunt lekker water tappen. Hij is veilig, onverwoestbaar en onderhoudsvriendelijk.Lees meer >