kraanwaterschool-stamp
Dit schooljaar kunnen leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool alles te weten komen over kraanwater. Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen met jouw school. Door mee te doen aan één van onze activiteiten wordt jouw school officieel Kraanwaterschool!


#1

23 SEPTEMBER 2020: KRAANWATERDAG

Kraanwaterdag is dé dag waarop we aandacht vragen voor het drinken van kraanwater op basisscholen. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van nieuws over de zesde editie van Kraanwaterdag op woensdag 23 september 2020? Klik op de button hieronder en laat jouw gegevens achter. Je ontvangt dan een email zodra het programma bekend is.

 

 

Kraanwaterdag 2019 >
#2

Gratis gastles

Een Vitens medewerker leert kinderen op een leuke en interactieve manier meer over kraanwater en vertelt enthousiast over waarom water drinken gezond is. Hij of zij neemt een uitgebreide Kraanwaterbox mee.

In de Kraanwaterbox zit de inhoud voor een leuke les met twee leerzame waterproefjes en de Kraanwaterquiz. Daarnaast is de doos gevuld met bidons en sleutelhangers voor de leerlingen.Gratis aanvragen >
#3

Kraanwaterkennis

Op het YouTube-kanaal Kraanwaterkennis kun je leuke video's over water vinden. De video's gaan over de kringloop van het water, gezonde voeding en water, het levensbelang van water, de geschiedenis van kraanwater en nog veel meer.
Meer weten >
#4

Watertappunt

Vitens biedt de mogelijkheid om een watertappunt op school te plaatsen. Het is niet zomaar een tap. Dit watertappunt heeft een stoer en strak design en je kunt hem bijna overal plaatsen.

Met dit watertappunt draag je een duurzame, verantwoorde en gezonde boodschap uit. Je kunt bij het watertappunt lekker water tappen. Hij is veilig, onverwoestbaar en onderhoudsvriendelijk.Lees meer >