Kraanwaterdag

Kraanwaterdag? Wat is dat eigenlijk? Dat is de gezonde gewoonte om op één vaste dag in de week alleen kraanwater te drinken op school. Wereldwijd onderzoek toont namelijk aan dat kraanwater drinken gezond is: het is goed voor je hart, brein, stofwisseling, alertheid en het voorkomt hoofdpijn. Woensdag 23 november 2016 vroegen we met z’n allen aandacht voor het drinken van kraanwater op school.

Winnaars Kraanwaterdag Slagzin Challenge

Op Kraanwaterdag 2016 konden scholen meedoen aan de Kraanwaterdag Slagzin Challenge. Er zijn veel goede en grappige slagzinnen binnengekomen waarmee het lekkere, gezonde en duurzame van kraanwater op een leuke manier onder de aandacht gebracht wordt.

De jury van Vitens N.V. heeft alle binnengekomen slagzinnen beoordeeld op originaliteit, creativiteit en overtuigingskracht. Hieruit zijn de volgende drie winnende slagzinnen gekomen:

  1. Kraanwater is een goed idee, dus kom op en drink met ons mee!

De eerste prijs is gewonnen door OBS De Vuurtoren te Lelystad. Op vrijdag 13 januari 2017 vond op deze school een spetterend optreden plaats van rapper Yes-R en meidengroep Raak! met het Kraanwaterlied.

  1. #goedgedaan, want je hebt water in je beker gedaan!

De tweede prijs is uitgereikt aan OBS de Horizon te Harmelen. Zij krijgen voor de hele klas tickets voor Science Center NEMO.

  1. 1-2-3, kraanwater geeft je energie!

De derde prijs is gegaan naar PC Daltonschool Prins Bernhard te Velp. Zij krijgen kraanwaterbidons voor de hele klas.

We wensen de winnende scholen heel veel plezier met hun prijs!

Bekijk hier de Kraanwaterdag-animatievideo

 

Partners van Kraanwaterdag: Join the Pipe JOGG Voedingscentrum