Kraanwaterdag

DOE OOK MEE

Wereldwijd onderzoek toont aan dat kraanwater drinken ontzettend gezond is: het is goed voor je hart, brein, stofwisseling, alertheid en het voorkomt hoofdpijn. Schoolkinderen kunnen zich bovendien beter concentreren door het drinken van voldoende kraanwater. Daarom hebben al vele honderden scholen het een gewoonte gemaakt om op één vaste dag in de week alleen kraanwater te drinken op school. Meedoen met Kraanwaterdag is leuk en leerzaam en bovendien maken de deelnemers kans op spetterende prijzen:

  • Een watertappunt voor op het schoolplein gesigneerd door Dylan Haegens.
  • 10x een krat Doppers voor de hele klas.

 

PROGRAMMA

Om kinderen van de bovenbouw op spetterende wijze kennis te laten maken met kraanwater, spelen alle deelnemende scholen de Kraanwaterdag-quiz met YouTuber Dylan Haegens op het digibord. En Dylan heeft ook nog een hele coole video gemaakt die je in de klas kunt bekijken. Kraanwaterdag is de leukste manier om over kraanwater te leren! Tot en met vrijdag 2 november kun je jouw klas(sen) kosteloos aanmelden via onderstaand formulier.

 

Meld jouw klas aan voor Kraanwaterdag 2018

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

[1] Vitens levert drinkwater in alle gemeenten in de provincies Friesland, Gelderland, Overijssel, Utrecht (behalve Vianen) en Flevoland. Ook levert Vitens water in de gemeenten Hilversum en Wijdemeren (Loosdrecht, Breukeleveen), Bodegraven-Reeuwijk (Bodegraven), Nieuwkoop, Giessenlanden (Arkel), Meppel (Nijeveen) en de gemeente Westerveld (Havelte, Darp, Havelterberg, Uffelte, Diever, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Wilhelminaoord, Vledderveen DR, Doldersum, Boschoord, Zorgvlied, Wateren).