Over Ons

Wist je dat Vitens het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland is? Iedere dag voorziet Vitens 5,5 miljoen klanten van schoon, lekker en veilig drinkwater. Met ruim 1400 medewerkers, 96 productielocaties en een leidingnet van ongeveer 49.000 kilometer, zorgt Vitens jaarlijks voor 330 miljoen m3 kraanwater in de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht en Overijssel. Bij Vitens weten we veel over het winnen, zuiveren en vervoeren van drinkwater. Deze kennis delen we graag!

Vitens zet zich in om zoveel mogelijk over kraanwater te vertellen en om kraanwater op zoveel mogelijk plekken beschikbaar te maken. Kraanwater is namelijk de beste dorstlesser, ook voor kinderen. Water bevat geen suiker en calorie├źn en is dus heel gezond. Bovendien hoeft kraanwater niet per vrachtwagen vervoerd te worden, waardoor het milieuvriendelijk is om te drinken.

Dit doen we bijvoorbeeld met de gratis gastlessen op basisscholen, zodat we samen kraanwater op een leuke manier bij kinderen onder de aandacht kunnen brengen.

 

Kunst door Boxie

Boxie maakt kunstwerken met een stoere street art uitstraling. Maar wat nog belangrijker is: Boxie werkt veel samen met kinderen, zoals ook het kunstwerk dat deels op deze website en ander materiaal te zien is. Boxie wil samen met kinderen en kunst de wereld een beetje mooier maken. Kijk op de website van ‘Samen De Wereld Een Stukje Mooier Maken’, www.sdwesmm.nl, of op zijn persoonlijke pagina boxie.nl voor meer informatie.