Watertappunt aanvragen

Ja, ik wil ook zo’n watertappunt! Hoe regel ik dat?

LET OP: aan het plaatsen van een tappunt zijn kosten verbonden. Je kunt informeren naar de kosten via een e-mail naar tappunten@vitens.nl

Hoe vraag ik een tappunt aan?
Het aanvragen van een tappunt doe je in een aantal stappen.

1) Ga naar www.mijnaansluiting.nl en vraag de aansluiting aan. In de aanvraag kun je de locatie en de capaciteit (2,5 m3/h) vermelden. Ook kun je een situatietekening toevoegen. Wil je in het “Opmerkingen” veld aangeven dat het om een Kraanwaterschool gaat? Voor extra informatie over de aansluiting van het tappunt kun je een e-mail sturen aan tappunten@vitens.nl. Deze mailbox wordt beheerd door technisch specialisten die alle vragen kunnen beantwoorden.

2) Locatie van het tappunt. Naar aanleiding van je aanvraag via aansluitingen.nl neemt een technisch medewerker contact met je op. Hij bekijkt samen met jou de locatie en ligging ten opzichte van ons hoofdleidingnet.

3) Beheer en onderhoud van het tappunt. Een tappunt moet onderhouden worden. Ook moeten er periodiek monsters worden genomen om de waterkwaliteit te borgen. Hiervoor kun je terecht bij Aquador: www.aquador.nl  en de overeenkomst afsluiten die het best bij jouw wensen passen. Hiermee is de waterkwaliteit en het onderhoud aan het tappunt gewaarborgd.

4) Levering tappunt. Als bovenstaande stappen zijn doorlopen kun je een tappunt uitzoeken op de website van Join the Pipe en bestellen bij:

Join the Pipe kraanwater tappunten
sales.nl@join-the-pipe.org
020 794 22 94

5) Aanleg aansluiting en plaatsing tappunt. De aansluiting van het tappunt kan op twee manieren, afhankelijk van de locatie van het tappunt:

I) Plaatsing tappunt op nieuwe aansluiting:
Voor het tappunt wordt een nieuwe aansluiting gemaakt. Dit wordt uitgevoerd en betaald door Vitens.

II) Plaatsing tappunt op binneninstallatie van bestaande aansluiting.
Het tappunt wordt aangesloten op je eigen interne waterleidingnet. Je kunt dit laten uitvoeren door een erkend installateur.  De kosten hiervoor zijn voor jezelf, maar zullen relatief laag zijn aangezien het tappunt op de bestaande binnenleiding wordt aangesloten.

6) Levering drinkwater en facturatie. Als het tappunt is geplaatst en aangesloten levert Vitens drinkwater naar het tappunt. Voor het waterverbruik ontvang je maandelijks of per kwartaal een voorschotnota.

Download de brochure of de handleiding voor het aanvragen (PDF bestand).
____
1 De installatie van het tappunt wordt bij optie 2 niet door Vitens uitgevoerd. Daarom draagt Vitens hier geen verantwoordelijkheid voor de uitvoering. We adviseren u echter graag!